12 апреля 2017

Как просто построить гараж из газоблока

Как просто построить гараж из газоблока

Побудувати гараж, може кожен домашній майстер, але поставитися до цього треба з усією серйозністю і відповідальністю.  Ні для кого не є секретом, що для багатьох автолюбителів, гараж стає другою домівкою.  Тому варто задуматися, з якого матеріалу побудувати гараж, щоб він був надійним і комфортним.  Багато хто віддає перевагу такому матеріалу як газобетонні блоки.

Газоблоки. Блоки з газобетону екологічно чистий матеріал, добре переносить перепади температур і вплив атмосфери, вогнестійкий.  Гаражі, побудовані з цього матеріалу, мають гарну звуко- і теплоізоляцією, відрізняються міцністю і довговічністю.  Головне, при будівництві дотримуватися всіх вимог і правил, що пред'являються до цього матеріалу.

  
Етапи будівництва. Перед тим, як побудувати гараж з газоблоку самостійно, необхідно зробити проект.
Фундамент під гараж має бути у вигляді монолітної плити.
Стовбчато-стрічковий фундамент. Для будівництва стрічкового фундаменту для гаража належить виконати ряд робіт:

 1. Вирити траншею глибиною в 70 см і шириною, рівній ширині газоблоку.  
2. Дно покрити шаром піску і щебеню, ретельно утрамбуйте.  
3. Виставте опалубку.  
4. Виконати армування підстави за допомогою каркаса, пов'язаного з арматури.  
5. Приготувати бетонний розчин і залити його в підготовлену траншею.
Будівництво стін. Головним етапом будівництва гаража є зведення стін.  Для проведення цих робіт підготуйте наступні інструменти: штроборез, киянку, кухлик, терку, зубчастий шпатель, ножівку для різання газобетону, відро, великий наждак.
Стіни з газоблоку.  Кладку блоків треба починати з самого високого кута.  Наносьте клей на газоблок і укладайте його.  Поправляти блок слід киянкою, злегка постукуючи по ньому.  Для будівництва гаража використовуйте газоблоки стандартного розміру (600х300х200 мм).  Виклавши кути, натягніть між ними капроновий шнур та продовжуйте кладку  інших блоків. Постійно контролюйте правильну горизонтальність і вертикальність кладки .  Робіть це за допомогою схилу та рівня.
Закладка арматури.  Щоб надати кладці міцність, через два ряди зробіть армування.
Пристрій даху.  Останній етап роботи з будівництва гаража з газобетону - дах.  Найпростіший дах - односхилий.  Його монтаж недорого коштує і простий по виконанню.  Слід пам'ятати, що ухил у гаража з односхилим дахом повинен починатися від воріт і йти до задньої стінки.  Також дах гаража може бути і двосхилим.  
Укладаємо перекриття на армопояс.  Для цього вам не треба володіти спеціальними навичками і вкладати в будівництво великі фінансові кошти.  За невеликий проміжок часу ви зробите для свого сталевого друга відмінне і надійне приміщення, в якому йому і вам буде по-домашньому затишно.
+38 098 633 43 43
+38 063 416 05 05
Пожаловаться модератору